Dit jaar houden wij de Zeeland-RC-Cup. Model Racing Club Zeeland te Ritthem houd samen met de Nitrijoengers te Biggekerke drie wedstrijden op twee verschillende circuits. Het zijn open club wedstrijden, dus iedereen is welkom of je nu wel of geen lid bent van één van deze clubs. MRCZ is een kunstgras off road circuit en Nitrojoengers is een klei off road circuit. Er wordt dit keer geen algemeen klassement bijgehouden.

Klasse

MRCZ: Ritthemsestraat 498 te Ritthem

1:10 2wd en 4wd Electro

1:8 4wd Buggy Electro

1:8 4wd Buggy Nitro

1:6 2wd Bigscale Benzine

1:6 4wd Bigscale Benzine

Nitrojoengers: op de hoek van Noordweg / Hogelandseweg te Biggekerke

1:10 2wd en 4wd Electro

1:8 4wd Buggy Electro

1:8 4wd Buggy Nitro

Wedstrijdagenda

Zaterdag 18 mei 2019 MRCZ, Ritthemsestraat 498 te Ritthem – link naar MYRCM https://bit.ly/2I1EWb3

Zaterdag 22 juni 2019 Nitrojoengers, op de hoek van Noordweg / Hogelandseweg te Biggekerke – link naar MYRCM https://bit.ly/2JVaQpE

Zaterdag 7 september 2019 MRCZ, Ritthemsestraat 498 te Ritthem – link naar MYRCM https://bit.ly/32SaW8m

Dagindeling

Bij iedere wedstrijd mag er vrij gereden worden door alleen de deelnemers vanaf 8.00 uur t/m 9.30. Het inschrijfgeld moet betaald worden bij de wedstrijdleiding tussen 9.00 uur en 9.30 uur. Om 9.50 uur houd de wedstrijdleiding de briefing en hierbij moeten alle deelnemers aanwezig zijn. Bij de briefing wordt de dagindeling verteld. En om 10.00 uur gaan we beginnen met de eerste kwalificaties. Iedereen rijd 3 kwalificaties, waarbij de beste 2 tellen voor de finale heat indeling.

Inschrijving

Voor deelname aan deze wedstrijden is een MYLAPS transponder en een MYRCM account een vereiste om te kunnen deelnemen/inschrijven. De inschrijving gaat via MYRCM. Deze link staat hierboven achter de wedstrijd datum vermeld. Of men zoekt de wedstrijd op in MYRCM bij geplande races met de zoekterm “MRCZ”. De link naar MYRCM staat ook op onze Facebook pagina vermeld “Model Racing Club Zeeland”. Deelname kost € 10,- per wedstrijd en moet contant voldaan worden op de wedstrijddag zelf bij de wedstrijdleiding tussen 9.00 uur en 9.30 uur.

De wedstrijdleiding bepaalt aan de hand van de inschrijvingen de dagindeling. Bij de wedstrijdbriefing moet iedereen aanwezig zijn om te mogen deelnemen. De wedstrijd briefing begint om 9.50 uur. En om 10.00 beginnen we met de eerste kwalificatie. En natuurlijk hebben wij voor de nummers 1, 2 en 3 een beker/prijs in petto. Na de prijsuitreiking mag er vrij gereden worden. Op de dag van de wedstrijden is de baan gesloten voor vrij rijden, alleen deelnemers van de wedstrijd mogen die dag op het circuit rijden.

Diversen

De RC off road auto’s moeten in goede en veilige staat verkeren. Dus geen zelfgemaakt stalen bumpers/kappen. Op de wedstrijddag is stroom aanwezig om je accu’s te kunnen opladen. Het laden van de accu’s mag alleen in de keet bij de wedstrijdleiding. Er mag vrij worden gereden enkel door de deelnemers van Zeeland-RC-Cup s morgens vanaf 8.00 uur tot en met 9.30 uur. Ook in de pauze na de kwalificaties en voor de finale mag er vrij worden gereden. En na de prijsuitreiking mag er ook vrij worden gereden.

Het doel is plezier te hebben met elkaar en de hobby. Wedstrijd ervaring is zeker geen vereiste, dit leer je door deel te nemen aan deze wedstrijd. Meedoen en met elkaar plezier hebben is belangrijker dan winnen. Wij hopen jou te zien op deze wedstrijden.

Heb je verder nog vragen, stuur een mail naar secretaris@mrcz.nl of stuur een whattsapp naar 06-53731094.