Dit jaar (2020) in verband met de corona is de wedstrijdkalender zoals gepland stond voor 2020 van tafel geschoven. Helaas, maar wel begrijpelijk. Maar wij hebben nu groen licht gekregen om toch wat te mogen gaan organiseren. Wij gaan voor dit seizoen nog een besloten en een open club wedstrijd organiseren. Natuurlijk wel met de nodige maatregelen: GEEN publiek, 1,5 meter hanteren, mondkapjes dragen op de rijders stelling verplicht (mondkapjes worden door MRCZ uitgedeeld) en de aanwijzingen van het bestuur en wedstrijdleiding opvolgen.

Klasse

MRCZ: Ritthemsestraat 498 te Ritthem

1:10 2wd en 4wd Electro

1:8 4wd Buggy Electro

1:8 4wd Buggy Nitro

1:6 Bigscale 2wd Buggy Benzine

1:6 Bigscale 4wd Buggy Benzine

Wedstrijdagenda

Besloten club wedstrijd (alleen voor leden): zaterdag 29 augustus MRCZ te Ritthem.

Open club wedstrijd (ook voor niet leden): Zeeland-RC cup: zaterdag 26 september MRCZ te Ritthem: – link naar MYRCM https://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=nl&dFi=Zeeland-RC&dId[E]=53334&hId[1]=search

Dagindeling

In verband met de corona maatregelen is iedereen verplicht om bij aankomst eerst langs de wedstrijdleiding te komen voor de inschrijving, betaling en krijgt u van ons een mondkapje. Bij iedere wedstrijd mag er vrij gereden worden door alleen de deelnemers vanaf 8.00 uur t/m 9.30. Om 9.50 uur houd de wedstrijdleiding de briefing en hierbij moeten alle deelnemers aanwezig zijn. Bij de briefing wordt de dagindeling verteld. En om 10.00 uur gaan we beginnen met de eerste kwalificaties. Iedereen rijd 3 kwalificaties, waarbij de beste 2 tellen voor de finale heat indeling.

Inschrijving

Voor deelname aan deze wedstrijden is een MYLAPS transponder en een MYRCM account een vereiste om te kunnen deelnemen/inschrijven. De inschrijving gaat via MYRCM. Deze link staat hierboven achter de wedstrijd datum vermeld. Of men zoekt de wedstrijd op in MYRCM bij geplande races met de zoekterm “MRCZ”. De link naar MYRCM staat ook op onze Facebook pagina vermeld “Model Racing Club Zeeland”. Deelname kost € 15,- voor niet leden en € 10,- voor MRCZ leden. Het inschrijfgeld moet bij aankomst aan de wedstrijdleiding contant betaald worden.

De wedstrijdleiding bepaalt aan de hand van de inschrijvingen de dagindeling. Bij de wedstrijdbriefing moet iedereen aanwezig zijn om te mogen deelnemen. De wedstrijd briefing begint om 9.50 uur. En om 10.00 beginnen we met de eerste kwalificatie. En natuurlijk hebben wij voor de nummers 1, 2 en 3 een beker/prijs in petto. Na de prijsuitreiking mag er vrij gereden worden. Op de dag van de wedstrijden is de baan gesloten voor vrij rijden, alleen deelnemers van de wedstrijd mogen die dag op het circuit rijden.

Diversen

De RC off road auto’s moeten in goede en veilige staat verkeren. Dus geen zelfgemaakt stalen bumpers/kappen. Op de wedstrijddag is stroom aanwezig om je accu’s te kunnen opladen. Het laden van de accu’s mag alleen in de keet bij de wedstrijdleiding. Er mag vrij worden gereden enkel door de deelnemers van Zeeland-RC-Cup s morgens vanaf 8.00 uur tot en met 9.30 uur. Ook in de pauze na de kwalificaties en voor de finale mag er vrij worden gereden. En na de prijsuitreiking mag er ook vrij worden gereden.

Het doel is plezier te hebben met elkaar en de hobby. Wedstrijd ervaring is zeker geen vereiste, dit leer je door deel te nemen aan deze wedstrijd. Meedoen en met elkaar plezier hebben is belangrijker dan winnen. Wij hopen jou te zien op deze wedstrijden.

Heb je verder nog vragen, stuur een mail naar secretaris@mrcz.nl of stuur een whattsapp naar 06-53731094. Volg ons ook op Facebook “Model Racing Club Zeeland”.